Regeringen vil skubbe på eksport af danske cleantech-løsninger

Dykket i dansk eksport som resultat af coronavirus skal være vendt om to år. Samtidig skal eksporten af grønne løsninger være øget med en tiendedel i forhold til niveauet i 2019, lyder målsætning fra udenrigs- og handelsminister.
AF SIMON VALEUR

"Prognoserne for eksporten er dystre, og det er svært at forudse, hvor hurtigt det fortsætter med åbningen af verdensmarkederne. Men mit mål er, at eksporten er tilbage i løbet af to år, og at vi også får skabt en vækst i eksporten af grønne løsninger på 10 procent."

Sådan lyder den klare melding fra udenrigs- og handelsminister Jeppe Kofod (S) over for Dansk Industri.

Med hjælpepakker på 740 mio. kr. til at afbøde coronavirus' skader på dansk eksport står embedsmænd, danske konsulater, ambassader og innovationscentre ifølge ministeren klar til at skubbe på målsætningen om at vinde eksporten tilbage og samtidig gøre noget ekstra for det globale salg af danske cleantech-løsninger.

"Væksten skal komme på områder med danske kernekompetencer. Det er eksempelvis klima-, energi- og miljøteknologi, men også på områder som sundhed og fødevarer at væksten skal findes," siger Jeppe Kofod ifølge Dansk Industri.

Alene på energiteknologi og -service lød eksporten ifølge en opgørelse fra Energistyrelsen, DI Energi, Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Fjernvarme på 122,6 mia. kr.

En vækst på 10 pct. i eksporten af grøn teknologi tegner sig således i kroner og øre for et større, tocifret milliardbeløb.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også