Tesla i nyt rekordudbrud på løftet kursmål

Til september vil Tesla afsløre sine årlige fremskridt inden for batteriteknologi, og analytiker venter, at det kan styrke koncernens rolle som underleverandør til andre producenter.
Foto: Kim Hong-ji/REUTERS / X90173
Foto: Kim Hong-ji/REUTERS / X90173
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske elbilproducent Tesla røg igen mandag i vejret med 11,2 pct. til 1835,64 dollar, hvilken er atter en rekord for aktien.

Fremgangen skyldtes nyheden om, at Dan Ives, anerkendt teknologianalytiker hos finanshuset Wedbush, har løftet sit kursmål for aktien til 1900 dollar fra 1800 dollar. Anbefalingen fra Ives er dog stadig "neutral", ifølge Bloomberg News.

Analytikeren har kigget nærmere på sit kursmål, mens "Battery Day" nærmer sig. Til september vil Tesla afsløre sine årlige fremskridt inden for batteriteknologi, og Dan Ives venter, at det kan styrke koncernens rolle som underleverandør til andre producenter. Tesla er også blandt de største i USA inden for salg af solceller.

Der er ellers lidt skidt nyt, da salget af biler i Kina i juli faldt til 11.456 fra mere end 15.000 i juni, men Wedbush venter et opsving i salget, da første måned i hvert kvartal ofte er bløde måneder, og derfor er der stadig udsigt til, at Tesla vil nå sit mål om at levere 500.000 biler i år.

"Vi tror fortsat på, at efterspørgslen i Kina begynder at accelerere i juli/august," hedder det fra Dan Ives, ifølge Dow Jones Newswires.

Mandag var fjerde dag i træk med plus til Tesla. Aktien røg også op med 13,1 pct. sidste onsdag, da koncernen tirsdag aften havde annonceret et aktiesplit fra en til fem aktier. Siden årsskiftet er Teslas aktie steget med 339 pct.

Teslas højeste kursmål er ifølge Bloomberg News på 2400 dollar per aktie, mens det laveste er helt nede i 70 dollar. Noget af en spredning.

Tesla med rekordoverskud i Danmark 

Kinesisk konkurrent til Tesla søger om børsnotering i USA 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud