EnergiWatch

Kinesisk Tesla-konkurrent lancerer seks nye elbiler

Den kinesiske elbilproducent Evergrande Health Industry Group har ambitioner om blive verdens førende producent af energibiler inden for 3-5 år.

Foto: Thomas Borberg

Den kinesiske elbilproducent Evergrande Health Industry Group løftede mandag sløret for seks nye bilmodeller af mærket Hengchi, der efter planen skal masseproduceres fra næste år.

Det skriver South China Morning Post.

Selskabet, der er datterselskab til Evergrande Group, lancerede mandag modellerne Hengchi 1 til 6, der blandt andet tæller biltyper som firhjulstrækkere og sedaner, men oplyste ikke om bilernes prisniveau eller tilgængelighed.

"Inden for tre til fem år vil selskabet bestræbe sig på at blive verdens nummer et nye energibilsgruppe, hvad operationel skala og konkurrencedygtighed angår," skriver Evergrande Health i en meddelelse ifølge avisen.

I marts fortalte finansdirektøren i Evergrande Health, Pan Darong, at Hengchi vil blive masseproduceret fra 2021, og at 13 bilmodeller var under udvikling.

Af selskabets årsregnskab fremgår det yderligere, at der er planer om at investere for 15 mia. yuan, hvilket svarer til 2,1 mia. dollar - svarende til lidt over 13 mia. kr. - i år, og 10 mia. yuan i 2021 til udviklingen af "næstegenerationsbiler."

Indtil videre har Evergrande Health dog været en underskudsforretning, og 2019 bød på en bundlinje på minus 4,4 mia. yuan.

Evergrande valgte i 2018 at gå ind i elbilforretningen og har svoret at udfordre selskaber som Tesla, der i dag er verdens største producent af elbiler, og producere flere biler i Kina til de kinesiske forbrugere.

Investorer klar til at smide milliardbeløb efter Tesla-rivalen Xpeng Motors

Tesla skubbes mod Kina med tab af skattefradrag i USA

Teslas gigafabrik "vil blive opført i et ufatteligt højt tempo"

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere