EnergiWatch

Tesla overgår forventninger til leveringer

Elbilproducenten nåede 90.650 leveringer i andet kvartal, hvilket er godt 7.000 flere end konsensus-vurderingen lagde op til på forhånd.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

Den amerikanske elbilproducent Tesla leverede i alt 90.650 elbiler i andet kvartal, og det var en del flere end analytikerne havde regnet med.

Analytikerne havde forventet, at Tesla ville nå 83.071 leveringer i perioden, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Koncernen oplyser dog i en meddelelse, at det endelige antal leveringer i kvartalet kan svinge med "op til 0,5 pct. eller mere".

Teslas fabrik i Fremont i delstaten Californien lukkede midlertidigt ned, i kølvandet af at coronavirusset bredte sig til USA.

Dermed var fabrikken lukket en stor del af andet kvartal, men nu er produktionen igen nået op på de tidligere niveauer, lyder det i torsdagens meddelelse.

Investorerne tager godt imod opdateringen fra det amerikanske selskab, og Teslas aktie bliver sendt op med 9,3 pct. i formarkedet i USA.

 

Tesla er nu verdens mest værdifulde bilmærke 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs