EnergiWatch

Dansk batteriboss dropper formandspost – satser kun på Lithium Balance

Topchefen for den fremadstormende danske batteriproducent Lithium Balance forlader posten som formand for Dansk Batteriselskab.

Foto: Lithium Balance

Lithium Balances arbejde for at få placeret sine batterier i så mange elbiler som muligt verden over, såvel som sine solcellebatterier til boligsektoren, kræver den fulde opmærksomhed fra direktør Lars Barker, som derfor fratræder som formand for Dansk Batteriselskab.

Det oplyser Lithium Balance i en pressemeddelelse.

Lars Barkler afløses på posten af Kjeld Nørregaard, som til daglig arbejder på Teknologisk Institut i Aarhus.

Den afgående formand har siddet i bestyrelsen af Dansk Batteriselskab siden organisationens stiftelse i 2012, men han vil altså nu prioritere sit arbejde for Lithium Balance højere.

For et lille år siden kom det frem, at den amerikanske sensorkæmpe Sensata Technologies ville overtage 24 pct. af batteriproducenten.

Siden har Lithium Balance fået slået hul på det internationale marked og bl.a. fået en leverandørkontrakt til Fords næste elbil, der skal produceres i Kina.

Dansk Batteriselskab var sidste år vært for den nordiske batterikonference, da denne for første gang blev afholdt i Danmark.

Samtidig med formandsskiftet er der også sket flere andre ændringer i bestyrelsen hos Dansk Batteriselskab. Den nye bestyrelse fremgår af faktaboksen nedenfor.

 

Lille dansk udfordrer til Teslas software får millioner fra amerikansk gigant: Forventer milliardsalg om fem år 

Stort batteriprojekt skydes i gang i Midtjylland

Amerikansk techgigant køber sig ind i dansk batteriselskab 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs