EnergiWatch

Novozymes-direktør ser positive takter fortsætte

Den gode periode i første kvartal for Novozymes ser ud til at fortsætte ind i april, vurderer selskabets adm. direktør, Ester Baiget.

Foto: NOVOZYMES

Novozymes kom rigtig godt ud af første kvartal - og de gode takter ses fortsættende ind i den første måned af andet kvartal.

Det siger Ester Baiget, der er administrerende direktør i Novozymes.

"Vi kan se, at det gode momentum er fortsat ind i april. Vi havde et godt fjerde kvartal sidste år. Det er fortsat i første kvartal i år - og lige nu ind i den første måned af andet kvartal," siger Ester Baiget i et interview med Ritzau Finans, efter enzymgiganten har afleveret regnskab for de første tre måneder af 2020.

Novozymes kom med tal for første kvartal allerede den 7. april, da selskabet suspenderede forventningerne til hele 2020.

"Første kvartal var et fantastisk et af slagsen. Vi kan se, at vores strategi med at lukke ned for nogle projekter, virker. Vi kan se, at nye innovative løsninger vinder frem. Og vi kan se, at salget er blevet påvirket positivt af Covid-19," forklarer direktøren.

"Vi har været der, da der var brug for det. Og vi kan følge med efterspørgslen," siger Ester Baiget.

Novozymes kom med en ny treårig strategiplan sidste sommer, som skal sikre en bedre udnyttelse af selskabets kernekompetencer, og så sigter Novozymes efter en årlig organisk salgsvækst på 5 pct. I første kvartal landede den organiske vækst på 10 pct. mod et fald på 4 pct. i første kvartal 2019.

I forbindelse med strategien blev et par hundrede mio. kr. flyttet til emerging markets for at udvide. Nogle af fokuspunkterne fremadrettet er blandt andet Afrika og Sydøstasien. Oveni skal der satses mere på nogle områder - og drosles ned på andre.

"Vi kan se, at "better business with biologi" virker. Samtidig er vi via digitalisering kommet tættere på kunderne. Vi har blandt andet åbnet en ny platform i Asien," siger direktøren.

Stadig ingen mål for 2020

Novozymes tør dog fortsat ikke gætte på, hvordan 2020 kommer til at udvikle sig. Inden forventningerne blev suspenderet, ventede Novozymes en organisk vækst på 1-5 pct. i år.

"Selv om vi kan se en kontinuitet fra første kvartal ind i april, så er det hele fortsat meget volatilt på grund af Covid-19. Vi kan se en positiv trend i både Vaskemidler og Føde- og Drikkevarer, mens den negative trend i Bioenergi i USA har materialiseret sig med en nedgang på 10 pct. i ethanolsalget. Men da salget her er globalt, er der andre ting, der trækker op - blandt andet Sydamerika," siger Ester Baiget.

"Hvis kunderne fortsætter efter disse trends, så sigter vi efter de tidligere forventninger - men det er alt for tidligt at sige noget om endnu," siger Novozymes-topchefen.

 

Novozymes vokser i første kvartal – men der er stadig usikkerhed

Novozymes tilbagekøber aktier for 364 mio. kr.

Novozymes: Umuligt at forudsige coronapåvirkningen lige nu 

Corona får også Novozymes til at sløjfe forventningerne 

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs