EnergiWatch

Novozymes topchef: Der er lyspunkter i regnskabet

Forretningen går, som det var forudset, siger Novozymes' adm. direktør, Peder Holk Nielsen, i kølvandet på enzymkoncernens kvartalregnskab. Lyspunkterne overdøves dog af koncernens nedjusteringer.

Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Novozymes kommer til at stå helt stille eller falde tilbage i år både på organisk salgsvækst og på overskuddet – men topchef Peder Holk Nielsen er alligevel ikke helt utilfreds.

"Forretningen går faktisk rigtigt godt, og nogenlunde som vi havde forudset. Bortset fra – og så kommer der et par ordentlige undtagelser – oversvømmelser i USA og ethanol og AG-sektoren (landbrugssektoren, red.) generelt," siger Peder Holk Nielsen til Ritzau Finans i forbindelse med, at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Der var ikke meget nyt i tallene, da Novozymes allerede 9. oktober kom med en nedjustering. Den gælder forsat ved dagens regnskabsaflæggelse.

Der er rigtig mange lyspunkter i det her. Men det er klart, at det overdøves fuldstændig af, at vi først kommer med en nedjustering i foråret.

Peder Holk Nielsen, adm. direktør i Novozymes

Topchefen peger blandt andet på, at divisionen Vaskemidler er tilbage på vækstsporet. I tredje kvartal var den organiske salgsvækst på 5 pct. mod 0 pct. i tredje kvartal sidste år.

"Der er rigtig mange lyspunkter i det her. Men det er klart, at det overdøves fuldstændig af, at vi først kommer med en nedjustering i foråret, der primært er relateret til forårets oversvømmelser i USA, som satte bioenergi og i nogen grad stivelsesforretningen fuldstændig i stå," siger Peder Holk Nielsen.

"Og så nu her, hvor der kom endnu en, fordi bioethanol i USA i den grad bare kører nedad i september, hvilket vi ser fortsætte i de kommende måneder," siger han.

Nogle af selskabets store kunder, der producerer bioethanol, ligger 15 pct. under den normale produktion:

"Det giver helt naturligt en reduktion i vores salg til dem, og det har vi altså ikke nok buffer til at kunne klare det," siger direktøren

Novozymes' bundlinje reduceret med en femtedel i tredje kvartal

Novozymes' topchef stopper

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere