Volvos første elbil kan køre 400 kilometer på en ladning

Onsdag har Volvo Car præsenteret sin første eldrevne bil. Elbilen er baseret på Volvos suv XC40-modellen.
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den kinesiskejede svenske bilproducent Volvo Cars har onsdag aften dansk tid lanceret sin første fuldt eldrevne bil i Los Angeles. 

Det skriver det britiske medie Mirror. 

Elbilen er baseret på Volvos lille suv, XC40-modellen, og den kan køre 400 kilometer på en opladning. Til sammenligning kan en elbil fra producenten Tesla køre omkring 600 kilometer på en ladning. 

Den eldrevne Volvo kan lades op til 80 procent på 40 minutter, skriver Mirror.

"Vi har sagt det mange gange før: For Volvo Cars er fremtiden elektrisk."

"I dag tager vi et stort skridt i den retning med lanceringen af vores fuldt elektriske bil, XC40 Recharge," siger administrerende direktør Hakan Samuelsson ifølge det britiske medie.

Batteriet er placeret under gulvet i bilen, og dermed er der plads til bagage forrest, hvor en benzin- eller dieselmotor normalt ville sidde.

Den nye bil er desuden udstyret med et Android styresystem, og man kan bruge Google Maps og Google Play Store fra forsædet.

"Vi vil give den samme oplevelse i din bil, som når du bruger din telefon, men tilpasset til sikker interaktion under kørsel," siger teknologisk chef hos Volvo Car, Henrik Green.

Det er uvist, hvad bilen kommer til at koste.

Volvo har meldt ud, at man fremover vil lancere en ny eldrevne bil hvert år, og i 2025 er målet, at halvdelen af Volvos biler kører på el. 

I Danmark udgør salget af elbiler blot en lille andel af det samlede bilsalg. De seneste tal fra august viser således, at der blev solgt 340 elbiler den måned, mens der i alt blev solgt 18.697 personbiler.

Til gengæld er salget steget med 98 procent, hvis man sammenligner med salget for august 2018, hvor der blev solgt 172 elbiler herhjemme.

Toyota går i kødet på Tesla med brintbil

Storbritanniens rigeste lukker elbilprojekt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også