EnergiWatch

Novozymes-direktør: Fyringer er i tråd med strategien

Mindre forskning, mere kommercielt fokus og frigivne midler til investering. Novozymes direktør, Peder Holk Nielsen, slår fast, at fyringsrunden, der blev meldt ud i dag, flugter med den nye strategi, der blev præsenteret tidligere i sommers.

Foto: KELD NAVNTOFT / Ritzau Scanpix//

Novozymes skærer omkring 5 pct. i arbejdsstyrken. Samlet mister 280-330 ansatte - heraf de 123 i Danmark - arbejdet i forbindelse med de organisationsændringer, som strategien udmeldt i juni fører med sig.

"Det her flugter helt med den strategiopdatering, vi gav med den 16. juni. Og det her er den reorganisering, der skal til for at udmønte strategien," siger Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes.

"Der er nogle forretningsområder, hvor vi investerer lidt mindre i forskning og lidt mere kommercielt - specielt i udviklingsområderne. Vi laver en betydelig fokusering af vores forskningspipeline, og så sparer vi også penge i dele af selskabsstrukturen for at få råd til at investere mere i langsigtet vækst. Så det er helt på linje med det, vi lagde frem den 16. juni," siger topchefen.

Enzymgiganten kom allerede i forsommeren ud med planerne om at ændre i organisationen for at kunne leve op til målet om blandt andet stærkere vækst i forbindelse med strategien.

"Det er klart, at når vi lægger en strategi frem, så har vi ikke været gennem hele planlægningen af, hvilken organisation der skal levere på det. Og det har vi så brugt sommeren på," siger Peder Holk Nielsen.

Ifølge direktøren er arbejdet blandt andet gået ud på at finde de enkelte steder, hvor der skulle ske ændringer.

"Det er en helt konkret vurdering, der har fundet sted," siger Peder Holk Nielsen.

Ændringerne betyder, at omkring 280-330 ansatte fyres globalt - heraf de 123 i Danmark.

Novozymes offentliggjorde i juni en ny treårig strategiplan. Sammen med planen, der skal sikre en bedre udnyttelse af selskabets kernekompetencer, sigter Novozymes efter en årlig organisk salgsvækst på 5 pct.

I forbindelse med strategien flytter koncernen 200-300 mio. kr. i forretningen til emergingmarkets for at udvide. Nogle af fokuspunkterne fremadrettet er blandt andet Afrika og Sydøstasien.

Novozymes-chefen har forberedt sin egen afgang, siden han tiltrådte

Novozymes-direktør fratræder med øjeblikkelig virkning

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere