EnergiWatch

Analytikere: Tesla-aktien tynges yderligere af teknologichefens afgang

Flere analytikere mener, at det kan vise sig værre for Tesla, at medstifter og teknologichef J.B. Straubel har meldt ud, at han træder tilbage som teknologichef, end den skuffende bundlinje onsdag aften.

Foto: Ints Kalnins / Reuters / Ritzau Scanpix

Det var ikke kun et skuffende stort underskud i regnskabet for andet kvartal, der har fået aktien i Tesla til at brage ned. Medstifter og teknologichef J.B. Straubel har samtidig meldt ud, at han træder tilbage som teknologichef. Det kan ifølge flere analytikere være værre end den skuffende bundlinje onsdag aften.

Det skriver Bloomberg News.

Straubel forlader rollen som teknologidirektør, efter at have solgt ud af sine aktier for 30,1 mio. dollar. Han vil nu fungere som rådgiver for administrerende direktør og medstifter Elon Musk.

Ifølge Adam Jonas, der er analytiker hos Morgan Stanley, er det den største nyhed i kvartalet, fordi investorerne kan stille spørgsmål ved motivet bag beslutningen. Særligt hvorfor veteranen, der har været i Tesla i 15 år pludselig ikke længere ønsker at have en ledende rolle.

Aktien er i torsdagens handel, sendt ned med 13,2 pct. til 229,85 dollar.

Gene Munster, der er analytiker ved Loop Ventures, siger til Bloomberg News, at J.B. Straubels pludselige rolleskifte er det værste af de seneste ledelsesændringer, som selskabet har været igennem. Det vil også kunne mærkes i hele selskabet.

For april, maj og juni endte Tesla med et samlet justeret underskud per aktie på 1,12 dollar. Det er en fremgang fra underskuddet på 3,06 dollar per aktie i samme periode sidste år.

Det er dog stadig et markant større underskud, end analytikerne havde forudset. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde analytikerne forud for regnskabet ventet et justeret underskud på 31 cent per aktie i andet kvartal.

Omvendt voksede omsætningen med 59 pct. til 6,35 mia. dollar hos elbilproducenten i andet kvartal, men det var ikke helt nok til at tilfredsstille analytikerne, der havde forventet en omsætning på 6,43 mia. dollar i perioden.

Minister: Danmark kan ikke alene omstille til grøn bilisme

Tesla sætter kvartalsrekord: Aktien suser op

Tesla i juni-vending – ny tro på salget og leverancerne

Tesla i kursnedsmeltning og markedet ser ingen hurtig vending

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere