EnergiWatch

Bilgiganter udvider samarbejde om el- og selvkørende biler

Ford og Volkswagen vil dele omkostningerne på globalt plan for at tage et skridt i den rigtige retning på et bilmarked, der er under transformation.

Foto: Joachim Adrian

Amerikanske Ford og tyske Volkswagen har fredag udvidet sit samarbejde til også at dreje sig om elektriske- og selvkørende biler.

Bilgiganterne arbejder i forvejen sammen om at bygge pickup-trucks og varebiler.

De to bilgiganter, som normalt er rivaler, vil dele omkostningerne på globalt plan for at tage et skridt i den rigtige retning på et bilmarked, der er under transformation.

Det skriver de to bilfabrikanter i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Volkswagen vil investere 2,6 mia. dollar i Fords selvkørende bilpartner Argo AI, hvilket værdisætter partneren til over 7 mia. dollar.

Investeringen inkluderer blandt andet 1 mia. dollar i finansiering, og Volkswagens selvkørende enhed, der hører under Audi, og som har en anslået værdi på 1,6 mia. dollar.

"Selv om Ford og Volkswagen forbliver uafhængige og store konkurrenter på markedet, vil samarbejdet om Argo AI på denne vigtige teknologi sikre os en uovertruffen evne til at levere og skalere på et globalt plan," siger Jim Hackett, der er administrerende direktør i Ford, i meddelelsen ifølge Bloomberg News.

Investeringen betyder for Volkswagen, at det har en mulighed for at indhente Waymo, der er ejet af Googles moderselskab, Alphabet, og General Motors' Cruise-model.

Aktien i den tyske bilproducent stiger 1,6 pct. fredag eftermiddag, mens Ford stiger med 0,8 pct. i det amerikanske formarked.

Tesla sætter kvartalsrekord: Aktien suser op

Minister: Danmark kan ikke alene omstille til grøn bilisme

EU-regler træder i kraft: Elbiler skal støje mere

Regeringen dropper mål for antallet af elbiler

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere