EnergiWatch

Grundfos-topchef sætter fokus på grøn omstilling

"At løse verdens vand- og klimaudfordringer er det allervigtigste eksistensgrundlag for os fremover. Det er ikke pumperne," siger Grundfos' topchef Mads Nipper til Berlingske.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Grøn omstilling og rent vand skal være kerneformålet for midtjyske Grundfos - også selv om det kommer til at koste på indtjeningen.

Det skriver Berlingske Business.

Pumpeproducenten i Bjerringbro står til at lette fokus fra vækst og profit for i stedet at kunne fokusere på at skaffe rent vand samt at gøre bæredygtighed til en prioritet i løbet af de næste fem år.

Bæredygtighed skal fremover være en målestok eller KPI - Key Performance Indicator - for virksomheden.

"At løse verdens vand- og klimaudfordringer er det allervigtigste eksistensgrundlag for os fremover. Det er ikke pumperne. Vores estimater anslår, at det vil tage et sted mellem seks og tolv måneder at skrue op for kapaciteten, hvis vi lukkede og slukkede. Verden ville ikke savne pumper, hvis vi ikke var her," siger Mads Nipper, der er administrerende direktør i Grundfos, til Berlingske Business.

Resultatet af den grønne strategi skal være, at Grundfos bliver en klimapositiv virksomhed - som bruger mindre CO2 end den udleder - samt sparer verdenen for 50 mia. m3 vand, mens pumpegiganten skal skaffe rent drikkevand til 300 mio. mennesker.

Det er samtidig målet, at Grundfos skal nå en omsætningsvækst på 4 pct. om året.

Grundfos melder igen konkret vækstmål ud

Ny erhvervsalliance: Klimamål i byggeriet kan spare 162 mia. kr.

Ny Grundfos-formand vil have ro på

Hovedrig Grundfos-ejer får femte formand på 13 måneder

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere