EnergiWatch

SAS og Airbus vil udforske mulighederne for hybrid- og elfly

I et nyt samarbejde vil SAS og Airbus undersøge mulighederne for elfly.

Foto: SIEMENS PRESSEFOTO

Luftfartsselskabet SAS og flyproducenten Airbus har indgået et samarbejde, hvor de to selskaber skal undersøge mulighederne for elfly.

Samarbejdet skydes i gang i juni i år, og i første omgang løber det frem til slutningen af 2020, skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

SAS og Airbus skal ikke udvikle de elektriske fly sammen, men i stedet går samarbejdet ud på at undersøge, hvordan hybrid- og elfly kan bruges i branchen, og hvordan branchen forberedes bedst muligt til skiftet, skriver avisen.

New Zealand får måske snart flyvende biler

Radikale vil have mere træbyggeri og afgifter på flytrafik i nyt grønt udspil

Norges første elfly får luft under vingerne

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs