EnergiWatch

Bilforhandlere melder om stor interesse for elbiler

Ifølge flere bilforhandlere er forbrugerne ved at få smag for el- og hybridbiler.

Ritzau Scanpix/Katrine Marie Kragh

Efterspørgslen af el- og hybridbiler stigende, lyder det fra flere bilforhandlere.

Det skriver Børsen.

Overfor avisen fortæller Nic. Christiansen Gruppen, der importerer og sælger biler i Skandinavien og Baltikum, at for tre år siden så udgjorde salget af el- og hybridbiler blot 1 pct., men at denne andel nu ligger på 40 pct.

"På alle vores markeder ser vi en massiv fremgang i salget af elbiler og hybridbiler. Der er sket et markant skifte, og det skyldes i høj grad, at produkterne begynder at komme," siger Niels Vrist Bertelsen, der er koncerndirektør i Nic. Christiansen, til avisen. Han fortæller dog også, mens 90 pct. af koncernens omsætning stammer fra grønne biler i Norge, lyder det i Danmark på 10 pct.

Hos Skandinavisk Motor Co. fortæller direktøren Ulrik Drejsig, at salget i dag er "marginalt", men at han regner med, at el- og hybridbiler vil udgøre 30 pct. af salget i 2025. Hos forhandleren Ejner Hessel fortæller direktøren, Bjarne Hessel, at de mærker en øget efterspørgsel på elbiler fra virksomheder, der gerne vil signalere en grøn profil.

Avisen skriver videre, at salget af elbiler og plug-in-hybridbiler steg med 92 pct. til 2855 solgte biler sammenlignet med samme periode sidste år, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Kigges der nærmere på tallene fra De Danske Bilimportører, så fremgår det, at der i samme periode blev solgt 82.467 personbiler alt i alt, hvorfor salget af el- og plug-in-hybridbiler blot stod for ca. 3,5 pct. af salget.

Elbiler suger milliarder ud af norsk statsbudget

Clever klar til investeringer efter stor pengeindsprøjtning

"Sænk støtten til elbiler og gør de fossile biler dyrere"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere