EnergiWatch

Teslas topchef igen i Twitter-tag-fat - kursen steg

 

Foto: Kiichiro Sato/AP

Topchefen for Tesla, den ofte kontroversielle Elon Musk, pippede igen onsdag på Twitter, hvilket løftede kursen på aktien i den amerikanske elbilproducent.

Det skriver Bloomberg News.

Egentlig siger Musks to tweet ikke så meget, men de to kryptiske sætninger skaber forventninger i aktiemarkedet.

"Torsdag kl. 14."

"Nogle nyheder om Tesla."

Mere skrev Elon Musk ikke, men det sendte aktien op med 5,7 pct. i onsdagens handel.

Musk er tilsyneladende en modig mand på det sociale medie, for mandag bad de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), en domstol om vurdere, om Elon Musk har udvist foragt for retten ved nogle nylige udtalelser om Tesla på netop Twitter. Det skydels, at Musk sidste år indgik et forlig med myndighederne om ikke at udsende beskeder på det sociale medie, som ikke på forhånd er godkendt.

Ifølge Reuters fremgår det af et dokument, at børsmyndighederne mener, at Elon Musk har brudt med forliget, da han tidligere i februar uden forudgående godkendelse skrev følgende på Twitter:

"Tesla producerede 0 biler i 2011, men vil producere omkring 500.000 i 2019."

Et par timer senere korrigerede direktøren sit tweet og forklarede, at det årlige produktionsniveau ved udgangen af 2019 formentligt ville ende på omkring 500.000, mens leveringene kun ventes at være 400.000.

Tesla-ejer får finanstilsynet på nakken efter nye tweets

Elon Musk lover fuldt selvkørende Tesla'er inden året er omme 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs