EnergiWatch

Det bæredygtige potentiale skal have hjælp til at folde sig ud

Intelligente bygninger er smarte og kan både spare energi og optimere indeklimaet, men de er ikke nogen mirakelkur. Hvis ikke samspillet mellem teknologi og brugere fungerer optimalt, realiseres potentialet ikke fuldt ud.

FN Byen på Marmormolen i København er bæredygtighedscertificeret, men alligevel har energiforbruget været for højt siden åbningen i 2013. | Foto: Adam Mørk.

Vi lever i en tidsalder, hvor traditionelt håndværk og højteknologi i stadig højere grad smelter sammen med mange nye muligheder til følge. Det gælder også byggebranchen, hvor sensorer, følere, automatik og Internet of Things har givet os intelligente bygninger, der både kan tilpasse indeklimaet til brugernes behov og mindst lige så vigtigt kan give massive besparelser på energiforbruget.

Problemet er blot, at virkeligheden langtfra lever op til ambitionerne, hvilket langt hen ad vejen skyldes, at man i udviklingen af byggeprojekterne har glemt at fokusere på brugerne i dette nye teknologibillede. Teknologien anvendes med andre ord forkert og lever ikke op til forventningerne, hverken for bygherre eller brugere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs