EnergiWatch

Danfoss køber op i USA

Danfoss køber aktionærerne ud af et amerikansk elektronikselskab.

Foto: Danfoss/PR

Den danske industrigigant, Danfoss, er klar med endnu et opkøb. Danfoss vil i løbet af andet kvartal i år overtage det amerikanske selskab, UQM Technologies.

Danfoss overtager alle selskabets aktier til en pris omkring 100 mio. dollars. (657 mio. kr.) Aktionærerne tilbydes en overkurs på 1,71 dollars. Aktien blev senest handlet til kurs 1,04. I 2014 toppede kursen i 2,80 dollars pr. aktie.

Købet skal dog godkendes af de amerikanske myndigheder og selskabets aktionærer.

Voksende efterspørgsel

UQM Technologies er en førende ekspert indenfor elektronik - blandt andet til motorer. Danfoss vil med købet kunne tilbyde sine kunder optimale løsninger, uanset hvilke teknologier de anvender. Det vil sikre, at Danfoss kan vokse yderligere på eksisterende markeder samt sikre vækst på markedet for busser og lastbiler.

"Efterspørgslen efter elektroniske løsninger vokser lynhurtigt. Det være sig til busser, lastbiler eller entreprenørmaskiner. Kunderne har behov for den slags produkter. De ser øgede øgede krav til udledning af drivgasser og effektiv produktion. Nu cementerer vi vores stærke position i USA," siger Danfoss topchef, Kim Fausing.

UQM har mere end 50 års erfaring med elektroniske systemer, plug in-løsninger til hybridbiler og brændselsceller. Hovedkontoret ligger i Longmont i Colorado.

Giver adgang til nye områder

For UQM´s topchef, Joe Mitchell, skal salget være med til at udvikle selskabet.

"At være en del af en større global forretning vil forbedre vores muligheder for at kunne konkurrere med andre internationale spillere, åbne døre til nye markeder og sikre os vitale ressourcer til at udvikle os," siger Joe Mitchell.

Ikke mindst vil salget til Danfoss kunne skaffe UQM adgang til atraktive områder som Kina og Indien. Her står Danfoss stærkt i forvejen.

Aktionærerne i UQM får en kurs, der ligger 52 pct. over kursen lå seneste handelsdag, der var fredag den 18. Merkursen er 71,4 pct., hvis man sammenligner med et vægtet gennemsnit de seneste 60 dage.

Danfoss-chefen vil tale bæredygtighed i Davos

Danfoss-fabrik udpeget som en af verdens bedste

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere