EnergiWatch

Bilmastodonter presser Tesla med lynhurtig oplader

BMW og Porsche har udviklet en oplader til elbiler, der er dobbelt så hurtig som Teslas.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard/

En af ulemperne ved at køre elbil bliver snart væsentligt mindre. I hvert fald har BMW og Porsche udviklet en lynhurtig oplader, der kan fylde en elbil med nok strøm til 100 kilometer på blot tre minutter. Og på et kvarter kan opladeren fylde 80 pct. af elbilens kapacitet. Det fremgår af et forskningsprojekt kaldet FastCharge, som de tyske bilkæmper står bag.

Dermed flekser tyskerne med deres muskler over for konkurrenten Tesla. BMW og Porsches prototype har en kapacitet på 450 kilowatt, og det er mere end tre gange så meget som Teslas ”supercharger”, skriver Bloomberg. Og mens den nye oplader altså skal bruge et kvarter på at oplade bilen 80 pct., tager det den dobbelte tid på Teslas ladestation.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs