EnergiWatch

Novozymes: Ved at satse lokalt får vi bedre fodfæste

Koncerndirektøren i Novozymes fortæller på selskabets kapitalmarkedsdag, at de går efter at fordele deres udviklingsafdelinger over hele kloden.

Foto: PR Novozymes

Enzymgiganten Novozymes, der leverer enzymer til vaskemidler, til produktion af bioethanol, til dyrefoder og fødevarer, har sin oprindelse i Danmark. Men det er ikke kun her, der udvikles nye produkter.

Det sker for en stor del lokalt, siger koncerndirektør Thomas Videbæk, der står i spidsen for Research, Innovation & Supply-organisationen, på en webcasted kapitalmarkedsdag mandag eftermiddag.

"Vi er 1600 ansatte i research og udvikling, og vi arbejder 19 forskellige steder i verden. Halvdelen ligger i Danmark, 25 pct. i Nordamerika, 20 pct. i Asien og de resterende 5 pct. i Latinamerika," siger Thomas Videbæk.

Der er flere fordele ved at have udvikling lokalt, da man blandt anden kan lave mere skræddersyede løsninger til kunderne.

"Når vi ansætter lokalt, kan vi få de kundskaber, vi har brug for lige der. Når vi er ude i verden, er det også nemmere for os at diskutere med aktionærer i regionen, med universiteter og andre institutioner, fordi det sker på det lokale sprog," siger koncerndirektøren.

Innovation og research er en vigtig del af Novozymes DNA - det bruges til både at trænge ind på nye markeder, og til at udvikle nye områder, hvor enzymerne kan bruges.

"Vi forsøger så godt som muligt at lave værdibaseret udvikling. Nogle gange er vi ikke så succesfulde, som vi ville ønske - andre gange er vi," siger koncerndirektøren.

"Vi bruger vores teknologier til ar reducere omkostningerne, og på at få en så god pris som muligt på vores produkter," siger Thomas Videbæk.

I 2017 investerede Novozymes omkring 13 pct. af indtægterne fra omsætningen på 14,5 mia. kr. i forskning og udvikling. Enzymselskabet har over 6500 udstedte patenter og patentansøgninger.

Den planlagte kapitalmarkedsdag skulle finde sted i North Carolina i september, men orkanen Florence betød, at den blev aflyst.

Novozymes er langt fra sine mål om vækst

Novozymes-chef: Vi vinder markedsandele i Bioenergi

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs