EnergiWatch

Milliardopkøb bag splittelse i Grundfos-fond

Det var uenighed om en opkøbsstrategi for milliarder, der var årsag til, at formand og næstformand forlod ejerfonden Poul Due Jensens Fond.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

I midten af oktober forlod formand Jens Bager og næstformand Ingelise Bogason pludseligt ejerfonden bag Grundfos-koncernen, Poul Due Jensens Fond. Tidligere meldinger har lydt på, at splittelsen var en strid om, hvordan formuen skulle bruges. Nu skriver Børsen, at det var uenighed om opkøbsstrategien i Grundfos, der var årsagen, samt en tvivl om, hvorvidt det var på kant med loven.

Det skulle ifølge Børsen fremgå af en meddelelse fra formandskabet til Fondsmyndigheden. Samtidig skriver avisen, at Jens Bager og Ingelise Bogason har ment, at en ændret opkøbsstrategi er i strid med fundatsen i Poul Due Jensens Fond. Ydermere skulle de også frygte, at fondens fremtidige handlinger kan være i strid med Erhvervsfondsloven. Samtidig skulle det nu tidligere formandskab have opfattet det som en mistillidserklæring, at otte bestyrelsesmedlemmer i fondsbestyrelsen skulle have gået uden om dem og ønsket at starte en proces med advokatfirmaet Bech-Bruun, der skulle afklare mulighederne for at ændre opkøbsstrategien.

Jens Moberg, der er bestyrelsesformand i Grundfos Holding og nu næstformand i Poul Due Jensens Fond, køber ikke bekymringerne om overtrædelsen af loven eller fundatsen.

"Tror du ikke, at Poul Due Jensens efterkommere har tænkt sig at overholde både loven og den fundats, som deres far eller farfar har lavet? Og jeg har som professionel erhvervsmand naturligvis også tænkt mig at overholde lovgivningen og fundatsen," siger Jens Moberg.

Som EnergiWatch tidligere har skrevet, har Estrid Due Hesselholt, der er søster til den tidligere formand Niels Due Jensen, overtaget formandsposten i fonden efter Jens Bager.

I tirsdags kunne Grundfos så også melde ud, at de havde skiftet ud på direktørposten. Her blev Christian Hartvig erstattet af Kim Nøhr Skibsted.

Grundfos-fond skifter direktør ud efter uro

Strid om brug af formuen førte til opgør om Grundfos

Ny formand for Grundfos-ejer: Drastisk beslutning af tidligere formandskab bare at gå

Familiemedlem bliver ny formand i ejerfond bag Grundfos

Ejerfond bag Grundfos får ny formand onsdag

Formand smækker med døren i ejerfonden bag Grundfos-koncernen

Forsiden lige nu

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

Med udsigt til et elendigt 2018 – og sandsynligvis et rædselsfuldt 2019 – skal alle kræfter nu sættes ind på at gøre NKT lettere at forstå for investorerne. Samtidig skal selskabet vinde svære kampe om lukrative ordrer, lyder det fra formand.

Goldwind matcher Siemens Gamesa i Kina

Den kinesiske mølleproducent introducerer markant opgradering af satsningen til søs med tre nye havmøller, mens også en landmølle til lave vindforhold føjes til porteføljen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere