EnergiWatch

Rambøll skal hjælpe Singapore med forbrændingsanlæg i verdensklasse

Den danske ingeniørkoncern Rambøll har fået til opgave at designe det, der skal blive til verdens største affaldsforbrændingssystem. Opgaven kan potentielt sætte gang i nye vækstmarkeder.

Foto: /ritzau/AP/Wong Maye/

Mens de seneste erfaringer fra Københavns nybyggede affaldsforbrændingsanlæg nok kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste danske byrådsmedlemmer, er appetitten på de dyre anlæg klart stigende uden for landets grænser.

For mens København de seneste år har måttet se den ene skandale efter den anden presse sig på ved byggeriet af det nye affaldsforbrændingsanlæg på Amager, hvor tekniske problemer, budgetoverskridelse og mangel på affald har gravet et stort hul i ejerkommunernes kasser, så er lysten til investering i affaldshåndtering stor i verdens vækstøkonomier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs