EnergiWatch

Tesla udpeger ny bestyrelsesformand efter Elon Musk

Afløseren for Elon Musk som formand for Tesla er fundet.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Evan Vucci/

Tesla har fundet en ny bestyrelsesformand, der skal tage over efter selskabets stifter, Elon Musk.

Den amerikanske elbilproducents bestyrelse har udnævnt Robyn Denholm til ny formand for bestyrelsen med omgående virkning, oplyser Tesla i en meddelelse.

Hun er finansdirektør og ansvarlig for strategiudviklingen hos det australske teleselskab Telstra, men hun stopper i den rolle for at dedikere sig en bestyrelseskarriere på fuld tid.

Udskiftningen af Elon Musk sker som en del af et forlig mellem Tesla og det amerikanske børstilsyn (SEC), efter at myndighederne har anklaget Musk for at vildlede investorerne.

Anklagerne skyldes et tweet fra Tesla-direktøren, hvor han skrev, at han havde sikret finansieringen til at afnotere Tesla. Det skabte tumult på aktiemarkedet.

Østrig vil lade elbiler køre hurtigere på vejene

FBI efterforsker Tesla for at vildlede markedet

Forsiden lige nu

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

Med udsigt til et elendigt 2018 – og sandsynligvis et rædselsfuldt 2019 – skal alle kræfter nu sættes ind på at gøre NKT lettere at forstå for investorerne. Samtidig skal selskabet vinde svære kampe om lukrative ordrer, lyder det fra formand.

Goldwind matcher Siemens Gamesa i Kina

Den kinesiske mølleproducent introducerer markant opgradering af satsningen til søs med tre nye havmøller, mens også en landmølle til lave vindforhold føjes til porteføljen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere