EnergiWatch

Dansk-norsk brintselskab brænder millioner af på budgetoverskridelser og retsforlig

Væksten er svækket i det dansk-norske brintselskab Nel, og regnskabet for 3. kvartal er skæmmet af millionomkostninger til fejlslagne projekter og en dyr retssag.

Foto: PR/Nel

Det har kostet Nel dyrt at indgå forlig i sagen mod selskabets tidligere, amerikanske leverandører, PDC Machines. I hvert fald indgår omkostningerne til forliget med PDC som en del af de ekstraordinære omkostninger på 36,5 mio. norske kroner, der trækker ned i 3. kvartals regnskab. Et regnskab der ender med et underskud for skat (EBIT) på 66,3 mio. norske kroner, eller godt 52 mio. kr.

PDC anlagde sag ved de amerikanske domstole mod NEL i december sidste år. En sag, hvor PDC anklagede Nel for tyveri af forretningshemmeligheder i forbindelse med udviklingen af en ny kompressor. Konflikten angik et patent på en speciel form for kompressor, som Nel Hydrogen søgte om patent på tilbage i maj 2016. PDC Machines hævdede, at Nel Hydrogen har benyttet sig af forretningshemmeligheder i såvel udviklingen af kompressoren som patentansøgningen for den.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs