EnergiWatch

Familiemedlem bliver ny formand i ejerfond bag Grundfos

Et medlem af Due-familien kommer igen til at sidde for bordenden i bestyrelse Poul Due Jensens Fond. Efter knap to uger uden en formand har ejerfonden bag Grundfos valgt en ny person til posten.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

Poul Due Jensens Fond, som ejer Grundfos, har fået ny formand, efter at den tidligere formand forlod posten for knap to uger siden.

Valget er faldet på Estrid Due Hesselholt, som er en del af familien bag Grundfos. Hun afløser den forhenværende chef for ALK Abelló, Jens Bager, som gik af for ti dage siden i, hvad der er blevet beskrevet som et magtopgør i fonden.

Det skriver flere danske medier med henvisning til en pressemeddelelse.

Med udskiftningen står et medlem af Due-familien nu igen i spidsen for ejerfonden. Jens Bager afløste Grundfos-arving Niels Due Jensen tidligere på året, men nåede altså kun at sidde syv måneder på posten.

I forbindelse med Jens Bagers afsked, valgte næstformand Ingelise Bogason og bestyrelsesmedlem Anne-Birgitte Albrechtsen også at gå.

Ny næstformand er Jens Moberg, som også er formand i det kontrollerende selskab i varmepumpe-koncernen, Grundfos Holding.

Bestyrelsesen i Poul Due Jensens Fond består af 12 medlemmer, fordelt på fire eksterne, fire medarbejdervalgte og fire fast medlemmer udpeget af ejerfamilien bag Grundfos. Den seneste tids udskiftning betyder, at der nu skal findes tre nye eksterne medlemmer.

Estrid Due Hesselholt er 72 år gammel og er søster til den tidligere formand Niels Due Jensen.

Ejerfond bag Grundfos får ny formand onsdag

Ejerfond bag Grundfos får ny formand onsdag 

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs