EnergiWatch

Ejerfond bag Grundfos får ny formand onsdag

En ny formand og næstformand for Poul Due Jensens Fond vil blive udpeget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag. Det bekræfter fondens direktør over for Børsen.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

Ejerfonden bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond, er tæt på at kunne præsentere både en ny formand og næstformand cirka en uge efter, at tre medlemmer forlod bestyrelsen.

Det bekræfter fondens direktør, Christian Hartvig, over for Børsen tirsdag aften. Han fortæller, at de nye medlemmer vil blive udpeget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag.

"Der er bestyrelsesmøde i morgen (onsdag, red.), og der vælger man en ny formand og næstformand. Mere kan jeg ikke sige," siger han til erhvervsmediet.

Udskiftningen i bestyrelsen sker otte dage efter, at den tidligere chef i ALK Abelló, Jens Bager, uventet forlod formandsposten i Poul Due Jensens Fond, hvor han kun havde siddet i syv måneder.

I samme ombæring valgte næstformand Ingelise Bogason og medlem Anne-Birgtte Albrecthsen også at forlade bestyrelsen.

De tre var en del af de fire eksterne bestyrelsesmedlemmer, som udgør en tredjedel af de 12 mand store bestyrelse i Poul Due Jensens Fond. De resterende medlemmer er fordelt på fire medarbejdervalgte repræsentanter og fire faste medlemmer udpeget af ejerfamilien bag Grundfos.

Formand smækker med døren i ejerfonden bag Grundfos-koncernen

Investorerne flygter fra næste generation af grønne virksomheder 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs