EnergiWatch

Tesla-aktionær køber stort op i kinesisk konkurrent

Den næststørste aktionær i Tesla har opkøbt aktier i kinesiske Nio svarende til 11,4 procent.  Aktien i Nio sendt i vejret på børsen i New York.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Aktien i den kinesiske elbilproducent Nio strøg til vejrs med 22 pct. på børsen i New York tirsdag efter meddelelse om, at den næststørste aktionær i Tesla, Baillie Gifford, havde købt en aktiepost i Nio på 11,4 pct. Det skriver flere medier.

Kinesiske elbilproducenter søger kapital til at udvikle selvkøre- og batteriteknologier i kølvandet af Beijings ønske om hurtigt at udvide Kinas produktion for at bremse køretøjets emissioner, øge energisikkerheden og fremme højteknologiske industrier. Samtidig er det Nios plan at ekspandere i Europa og USA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs