EnergiWatch

Debat: Husk guldgruben af CO2-besparelser i bygninger

Vi har ikke råd til at lade bygningerne forblive i skyggen i en ny klimaaftale, hvis vi vil begrænse den globale opvarmning. Det skal være nemt at spare på energien, og vi skal sætte mål ift. energieffektivisering, skriver Christian Niepoort, adm. direktør hos PKA's energifond, SustainSolutions.

Christian Niepoort, adm. direktør hos PKA’s energifond, SustainSolutions | Foto: PR

Kort før sommerferien faldt energiforliget på plads. Et bredt forlig med fokus på udbygningen af vedvarende energi og en sænkelse af elafgifterne. Folketingets partier skal have ros for at have indgået et bredt forlig, der sætter kurs mod at elektrificere det danske samfund og forsyne Danmark med vedvarende energi. Vi ved nu, hvilken retning vinden blæser, og alle sejl skal derfor sættes i forhold til at eksekvere.

De grønne ambitioner er dog svære at få øje på, når det kommer til energieffektivisering. Det får politikerne nu mulighed for at rette op på i en ny klimaaftale, som skal sætte retningen for den grønne omstilling frem mod 2030. Her er der mulighed for igen at placere Danmark i det grønne førerfelt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs