EnergiWatch

Elon Musk dropper planer om at tage Tesla af børsmarkedet

Tesla-aktionærer har overbevist topchef Elon Musk om, at det er bedst at lade selskabet blive på børsmarkedet.

Foto: Kiichiro Sato/AP

Teslas topchef, Elon Musk, har droppet sin idé om at tage elbil- og batteriproducenten af børsmarkedet.

Det siger han fredag i en udtalelse, efter at han torsdag mødtes med Teslas bestyrelse for at drøfte selskabets fremtid.

Musks planer om et muligt farvel til børsmarkedet blev præsenteret i en række usædvanlige tweets den 7. august.

"Overvejer at tage Tesla af børsen for 420 dollar. Finansieringen sikret."

Med sit opslag indikerede Musk, at han muligvis var villig til at købe Tesla-aktier til en kurs på 420 dollar stykket. Kursen på Tesla-aktien, der før det tweet var et godt stykke under, steg umiddelbart efter til 371,15 dollar.

"Mit håb er, at alle nuværende investorer vil forblive hos Tesla, selv om vi trækkes af børsen. (Jeg, red.) vil skabe en fond med et særligt formål, som vil gøre det muligt for alle at blive hos Tesla," lød det videre fra Musk.

Men nu har han altså ændret mening. Det sker blandt andet efter samtaler med nogle af selskabets aktionærer, forklarer han.

"Ud fra de tilbagemeldinger, jeg har fået, står det klart, at de fleste af Teslas aktionærer mener, at vi er bedst stillet ved at forblive på børsmarkedet," lyder det i Musks udtalelse.

Fra Teslas bestyrelse lyder det:

"Elon fortalte bestyrelsen, at efter at have gjort sit arbejde og overvejet alle elementer så er den bedste løsning at lade være med at lave en handel, der tager Tesla af børsmarkedet."

Ifølge Musk har han ikke fortrudt sine tweets, som han siger skulle skabe større transparens. Han har dog lovet ikke at tweete igen på den måde.

For knap en uge siden vækkede topchefen opsigt, da han i et følelsesladet interview med The New York Times fortalte, at han slider sig selv op i sit arbejde og har brug for beroligende midler til at sove. 

Det fik Tesla-aktien, der er faldet siden Musks tweets den 7. august, til at falde yderligere.

Kendt for sin AK-47: Nu vil Kalasjnikov matche Tesla med »elektrisk superbil«

Nye rygter om Teslas farvel til børsen: Endnu en storbank dropper at mene noget om Tesla

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs