EnergiWatch

Danske Brunata solgt til tysk selskab for 575 mio. kroner

Den tyske virksomhed Minol overtager den danske cleantech-virksomhed Brunata, fremgår det af en meddelelse torsdag.

Cleantech-virksomheden Brunata International Holding A/S, der primært er kendt for sine varmemålersystemer, er blevet solgt til den tyskejede familiekoncern Minol for en salgspris på 575 mio. kroner. prisen svarer til 15 gange driftsresultatet EBITDA) oplyser Brunata i en pressemeddelelse torsdag.

Samtidig har Brunatas fremlagt sit årsregnskab for 2018 med et driftsresultat på 34,5 mio. kr., en fremgang på 38 pct. i forhold til året før.

"Jeg er stolt af den turnaround vi har foretaget. Vi performer resultatskabende gennem automatisering, effektivisering, driftsevne og stigende kundetilgang. Jeg er godt tilfreds med regnskabet og overlader trygt Brunata til nye ejere, som kan sætte turbo på vores strategi for fremtiden, siger bestyrelsesformand Eva Fischer Hansen i meddelsen fra Brunata, der har været igennem et strategisk skift og turnaround de seneste år.

Tysk Minol har en international omsætning på 2,4 mia kroner.

"Mens vi er stærke på udvikling og produktion af målere, kender vi Brunata som førende i udvikling af nye kundeløsninger. Vi opnår nu større fleksibilitet, når vi skal skabe et større europæisk marked," siger CEO i Minol-koncernen,  Alexander Lehmann.

Minol vil beholde navnet Brunata og Brunatas ledergruppe med CEO Keld Forchhammer i spidsen, når Minol overtager Brunata den 4. september.

Brunata har siden 1990 været ejet af familien Fischer Hansen.

Efter Minols opkøb vil Brunata med en markedsandel på 34 pct. fortsat være nummer to blandt de tre største udbydere, som til sammen sidder på 75 pct. af det danske marked. Ista er nummer et, Brunata nummer to og Techem tredjestørst i Danmark.

Brunata International er aktiv på det norske, svenske, italienske, franske, polske, ungarske, slovenske og kroatiske marked. Ifølge virksomheden hæmmes den internationale forretningsomsætning modsat Danmark af flere europæiske landes langsommelighed med at få indført et nyt EU direktiv, der skal energieffektivisere Europa.

Brunata venter på en ketchupeffekt især i Sydeuropa, og har i mellemtiden satset på større indtjening på det danske marked.

Europæisk sats koster Brunata dyrt 

 

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs