EnergiWatch

Tesla kører videre med børsexit: Stenrig oliefond er med på idéen

Store finansielle kræfter støtter op om Tesla-stifter Elon Musks planer om en afnotering af Tesla.

Foto: Kiichiro Sato/AP

Tesla kan være kommet et skridt nærmere en afnotering fra børsen i USA.

I hvert fald har den stenrige saudiarabiske fond The Public Investment Fund købt omkring 5 pct. af aktierne og er positiv i forhold en afnotering, skriver Tesla-stifter Elon Musk i en blog på elbilproducentens hjemmeside.

Allerede for to år siden kontaktede fonden Tesla med tanker om at afnotere selskabet. Musk mødtes med direktøren for fonden i slutningen af juli og vil nu fortsætte dialogen med andre investorer for at stable en løsning på benene.

Elon Musk luftede i sidste uger tanker om at købe selskabet af børsen til 420 dollar per aktie, og i den forbindelse blev den samlede pris anslået til over 70 mia. dollar.

Elon Musk skriver, at det ikke er nødvendigt med så mange penge, da omkring to tredjedele af aktionærerne ventes at beholde aktierne, såfremt Tesla bliver afnoteret.

Tesla-aktien stiger 0,6 pct. i de første handler på børsen mandag til 357,70 dollar. Siden planerne om et børsexit blev offentliggjort i sidste uge, er aktien steget 4,6 pct.

Tesla leder efter bred investorkreds 

Oliebranchen gør klar til indtog af elbilmarkedet 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs