EnergiWatch

Ejerfamilie bag Haldor Topsøe åbner for salg og børsnotering

En potentiel ny investor kan overtage en betydelig del af Haldor Topsøe og senere børsnotere virksomheden.

Foto: Haldor Topsøe

Den familieejede virksomhed Haldor Topsøe åbner for muligheden for en børsnotering. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Ejerfamilien bag Haldor Topsøe leder efter en investor, der kan sætte gang i væksten i virksomheden.

"Det er hensigten, at en fremtidig finansiel minoritetsinvestor kan eje en betydelig del af virksomheden med mulighed for en børsintroduktion efter fem-syv år," lyder det.

"Vi ønsker at styrke vores kapitalbase ved at invitere en eller flere finansielle partnere til at investere i Haldor Topsøe med det langsigtede mål at børsnotere virksomheden. Vi mener, at kombinationen af langsigtede majoritetsejere­ og minoritetsinvestorer, hvis aktier kan handles på børsen, har vist sig at være en meget stærk ejerstruktur, der sikrer en stærk og profitabel udvikling," udtaler Jeppe Christiansen, formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe A/S, i pressemeddelelsen.

Selv om man altså åbner op over for en ekstern investor i første omgang, og en børsnotering i anden omgang, vil det fortsat være Topsøe-familien, der bliver dominerende i selskabet, fremgår det.

"Virksomheden er dyrebar for Topsøe-familien, og vi vil til en enhver tid gøre alt for, at den er i den bedst tænkelige position til at vokse og udvikle sig. Vi er sikre på, at ved at invitere en eller flere investorer om bord – på acceptable betingelser – kan vi sætte Haldor Topsøe i stand til at accelerere udviklingen af løsninger, som kan styrke forretningen yderligere og gøre en positiv forskel i verden," udtaler Jakob Haldor Topsøe, formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe Holding A/S, i pressemeddelelsen.

Haldor Topsøe har omkring 2500 ansatte på verdensplan. SEB og Citigroup er rådgivere i forbindelse med arbejdet med at finde en eller flere investorer, som vil overtage en del af Haldor Topsøe A/S.

 

Haldor Topsøe lander rekordresultat – alle ansatte får bonus

Bureaukrati får Bilka til at forære overskudsvarmen væk

Forsiden lige nu

Ny dansk energikonference ser dagens lys

En lang række danske organisationer er gået sammen om at etablere en årlig energikonference. Tanken er at booste energiinnovationen gennem flere udviklings- og demonstrationsprojekter med forskellige typer af aktører.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere