EnergiWatch

Ejerfamilie bag Haldor Topsøe åbner for salg og børsnotering

En potentiel ny investor kan overtage en betydelig del af Haldor Topsøe og senere børsnotere virksomheden.

Foto: Haldor Topsøe

Den familieejede virksomhed Haldor Topsøe åbner for muligheden for en børsnotering. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Ejerfamilien bag Haldor Topsøe leder efter en investor, der kan sætte gang i væksten i virksomheden.

"Det er hensigten, at en fremtidig finansiel minoritetsinvestor kan eje en betydelig del af virksomheden med mulighed for en børsintroduktion efter fem-syv år," lyder det.

"Vi ønsker at styrke vores kapitalbase ved at invitere en eller flere finansielle partnere til at investere i Haldor Topsøe med det langsigtede mål at børsnotere virksomheden. Vi mener, at kombinationen af langsigtede majoritetsejere­ og minoritetsinvestorer, hvis aktier kan handles på børsen, har vist sig at være en meget stærk ejerstruktur, der sikrer en stærk og profitabel udvikling," udtaler Jeppe Christiansen, formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe A/S, i pressemeddelelsen.

Selv om man altså åbner op over for en ekstern investor i første omgang, og en børsnotering i anden omgang, vil det fortsat være Topsøe-familien, der bliver dominerende i selskabet, fremgår det.

"Virksomheden er dyrebar for Topsøe-familien, og vi vil til en enhver tid gøre alt for, at den er i den bedst tænkelige position til at vokse og udvikle sig. Vi er sikre på, at ved at invitere en eller flere investorer om bord – på acceptable betingelser – kan vi sætte Haldor Topsøe i stand til at accelerere udviklingen af løsninger, som kan styrke forretningen yderligere og gøre en positiv forskel i verden," udtaler Jakob Haldor Topsøe, formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe Holding A/S, i pressemeddelelsen.

Haldor Topsøe har omkring 2500 ansatte på verdensplan. SEB og Citigroup er rådgivere i forbindelse med arbejdet med at finde en eller flere investorer, som vil overtage en del af Haldor Topsøe A/S.

 

Haldor Topsøe lander rekordresultat – alle ansatte får bonus

Bureaukrati får Bilka til at forære overskudsvarmen væk

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere