EnergiWatch

Amerikansk senator tror fortsat på bioethanol-aftale

Den for selskaber som danske Novozymes vigtige aftale lever stadig, siger republikanske senator Ted Cruz.

Foto: Novozymes/ PR

Selv om der tirsdag ikke kunne opnås enighed om en politisk aftale om øget brug af bioethanol i USA, så er den republikanske senator Ted Cruz, der har været en af ophavsmændene til forslaget, fortsat optimistisk om at nå i mål.

Det skriver Bloomberg News.

Loven skal blandt andet støtte amerikanske landmænd, som kan øge deres produktion af majs til fremstilling af biobrændstof.

"Samtalerne kører fortsat. Og jeg tror fortsat på, at der er en mulig win-win-situation for alle," sagde han onsdag aften til Bloomberg News efter et møde med chefen for den amerikanske miljøstyrelse (EPA), Scott Pruitt.

En del af aftalen skulle være at tillade salg af benzin med op til 15 pct. bioethanol hele året - kendt som E15-benzin. I dag er det ikke lovligt at sælge benzin nogle måneder om sommeren.

Der har også været rygter om, at en del af aftalen kan blive, at der generelt set skal tillades salg af benzin med en højere andel af bioethanol.

I USA er standarden i dag benzin med 10 pct. ethanol, E10-benzin, men en ny aftale kan betyde, at det fremover skal være E15.

Aftalen strandede tirsdag - både på grund af utilfredshed hos landmændene og de raffinaderier, der skal fremstille benzin.

For danske Novozymes kan en aftale, der øger produktionen af bioethanol, betyde et højere salg, da selskabet producerer enzymer til brug i bioethanol.


Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere