EnergiWatch

Novozymes om handelskrig: Skaber usikkerhed og frustation

Topchef Peder Holk Nielsen bekymrer sig over udsigten til handelskrig mellem USA og EU.

Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Panderynkerne er langt i dybe folder hos topchefen for den danske enzymproducent Novozymes, Peder Holk Nielsen. Han bekymrer sig ifølge dagbladet Børsen over udviklingen af en handelskrig mellem EU og USA, og på sigt mener han, at gnidningerne mellem de to handelsmagter kan komme til at påvirke selskabets langsigtede investeringer.

Han forklarer, at straftolden ikke påvirker selskabet direkte, og han mener også, at amerikanerne "har nogle pointer" i diskussionen. Uroen på det for Novozymes vigtige marked er dog ikke til at tage fejl af, siger han.

"Vores investeringshorisont er jo noget længere end seks til otte år, så det er i virkeligheden meget vigtigere at forstå, hvad der hvad der sker generelt. I en verden, hvor USA vil isolere sig fuldstændigt, er det jo et andet vækstbillede end det, vi ser i dag, så det kan få betydning for fremtidige investeringer," citerer Børsen topchefen.

I løbet af de sidste fem år har Novozymes investeret næsten 1,5 mia. danske kroner i faciliteter i delstaten Nebraska.

 Novozymes fastholder 2018-forventningerne trods skuffende vækst 

 Thomas Videbæk stenvaskede hele verden: "Det er nok det sjoveste, jeg nogensinde har lavet" 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs