EnergiWatch

Selvkørende Tesla-bil torpederer politibil i Californien

Endnu engang er en Tesla kommet på afveje. Fokus retter sig i stigende grad mod Teslas såkaldte "autopilot".

En delvist selvkørende Tesla-bil kørte tirsdag ind i en parkeret politibil i den sydlige del af den amerikanske delstat Californien. Det oplyser det lokale politi.

Ingen betjente befandt sig i bilen, da den blev påkørt, oplyser Jim Cota, talsmand for politiet i Laguna Beach. Personen, der befandt sig i Teslaen, slap fra uheldet med mindre kvæstelser, tilføjer talsmanden.

Teslas autopilot-funktion er kommet i søgelyset efter en række uheld i USA. Tidligere på måneden kørte en delvist selvkørende Tesla-bil med lidt under 100 kilometer i timen direkte ind i en brandbil, der holdt for rødt.

Få dage forinden havde en Tesla-bil kørt ind i en betonmur i Florida, hvilket kostede chaufføren og en passager livet.

Efter episoden var det uvist, hvorvidt bilens autopilot var aktiveret, da ulykken indtraf.

Tirsdag hævdede en amerikansk Tesla-ejer, at bilens selvkørende funktion var slået til, da hans Model 3 var involveret i en ulykke i det nordlige Grækenland.

Ingen kom alvorligt til skade i uheldet. Græsk politi har understreget, at Tesla-ejeren ikke overtrådte nogen færdselsregler, og at han har bestået en alkoholtest.

De amerikanske trafikmyndigheder undersøger i øjeblikket en række uheld, hvor Tesla-biler har været involveret. Deriblandt et uheld i marts, hvor en mand mistede livet, da en Tesla med autopiloten tændt kørte ind i en barriere på motorvejen.

Musk lover overskud - aktien falder alligevel  

Teslas topchef om bremseproblemer: Ruller en opdatering ud 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs