EnergiWatch

Virksomheder til Folketinget: Sænk skatten og vi køber grønne firmabiler

14 danske virksomheder lover at skifte benzin- eller dieselbiler ud med el, når de næste gang skal købe nye firmabiler til sine ansatte. Det kræver dog, at regeringen vil ændre afgifterne af elbilerne.

Foto: PR

En række store danske virksomheder er klar til at poste store summer i elbiler til sine ansatte, hvis blot de danske politikere kan blive enige om at ændre afgiften på grønne firmabiler. Det skriver DR.

Blandt andre Novo Nordisk, Siemens Gamesa, Ørsted og Rambøll ønsker på den måde at afgifterne i højere grad end i dag skal reflektere bilernes udledning af klimagasser, og med det vil virksomhederne være "villige til at betale ekstra for grønnere biler til de af vores medarbejdere, som har firmabil," som de 14 virksomheder skriver i et brev til Skatteudvalget.

DR skriver, at inspirationen til virksomhedernes forslag kommer fra lande som Holland, England og Norge, hvor man har differentieret firmabilskatten efter co2-udledningen.

Ideen får en blandt modtagelse blandt de danske politikere. Hos Socialdemokratiet er man umiddelbart begejstrede for forslaget, men hos Venstre og Dansk Folkeparti er man ikke positiv.

Socialdemokratiet: Vi vil fortsat have den grønne førertrøje på

Dansk Energi savner elbilerne i energiudspillet

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs