EnergiWatch

Rockwool opjusterer forventningerne efter god start på året

Årets første kvartal er gået bedre, end Rockwool havde regnet med, og det får nu selskabet til at skrue op for sine forventninger til 2018.

Foto: PR Rockwool

Rockwool har mandag efter børslukketid opjusteret sine forventninger til resultatet for regnskabsåret 2018.

Det sker på baggrund af et stærkere end ventet første kvartal, og koncernen, som producerer isoleringsmateriale, regner nu med en driftsmargin (EBIT) på "omkring 13 pct." mod tidligere "mindst 11 pct."

"Rockwool Group har haft en god start i 2018 med en meget positiv salgsudvikling i første kvartal, der skaber en sund vækst i indtjeningen. Stigningen i salget er drevet af forbedrede markedsforhold og stærk efterspørgsel efter ikke-brændbare isoleringsprodukter. På trods af den negative valutapåvirkning begrunder den nuværende tendens en opjustering af EBIT-udsigterne for 2018," hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Isoleringskoncernen kom ud af første kvartal med en vækst i omsætningen på 17 pct. i forhold til første kvartal 2017 til 603 mio. euro.

Det var til trods for, at udviklingen i valutakurser havde en negativ effekt på 4 pct.point. Salget steg på den baggrund i rapporterede valutakurser med 13 pct., hvoraf 3 pct.point kom fra tilkøbte aktiviteter.

Driftsresultatet (EBIT) voksede på årsbasis med hele 53 pct. til 70 mio. euro, og det svarer til en driftsmargin på 11,6 pct.

"Markedsforholdene for hele året fortsætter med at se lovende ud på tværs af de større europæiske stenuldsmarkeder - herunder Tyskland, Polen, Frankrig og Storbritannien samt i Nordamerika."

"En rimelig inflation på salgspriser sammen med fortsatte produktivitetsforbedringer forventes at opveje de højere inputomkostninger. Vi forudser dog fortsat et pres på produktionskapaciteten i de kommende kvartaler, hvilket vil påvirke indkøbs- og logistikomkostningerne," oplyser virksomheden.

Rockwool fastholder sine forventninger til omsætningen i 2018, og de lyder derfor fortsat på en salgsvækst på 7 til 10 pct., men nu dog med et "højere niveau af sikkerhed".

I 2017 nåede Rockwool en omsætning på 2374 mio. euro, mens driftsresultatet sluttede på 258 mio. euro, svarende til en driftsmargin på 10,8 pct.

Industriorganisation mangler effektiviseringsmål i nyt udspil

Rockwool øger kapaciteten på fabrikker i Tyskland og Polen

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs