EnergiWatch

Ny projektleder skal sætte GreenLab Skive på det grønne verdenskort

GreenLab Skive vil have et mere globalt fokus på deres center for vedvarende energi. Det skal ske gennem ansættelsen af en ny projektleder.

Foto: PR Greenlab

GreenLab Skive vil tiltrække nye virksomheder og skabe partnerskaber som et led i en globalisering. Det skal ske gennem ansættelsen af Christopher Donald Sørensen som ny projektleder pr. 1 marts 2018.

Ifølge bestyrelsesformand for Energifonden Skive, Stig Christensen, vil den nye projektleder være en styrke for den kommende udvikling af erhvervsparken.

"GreenLab Skive står over for en ny vækstfase i de næste år, hvor interessen for både erhvervsparken og symbiosenettet vokser kraftigt. Der kræver fokus på kommercialisering og en skarp forretningsudvikling, og her har vi med Christopher Sørensen fundet en stærk projektdirektør, som kan føre GreenLab Skive sikkert igennem de næste udviklingsfaser og langt videre frem," fortæller Stig Christensen i pressemeddelelsen.

Den 57-årige nye projektleder har en baggrund som industriel ingeniør og har 30 års erfaring med international vækst og globale partnerskaber. Herigennem har han arbejdet med Bang og Olufsen og har været en del af udviklingen af den bæredygtige by Masdar i Abu Dhabi.

Christopher Sørensens erfaringer kan derfor gavne GreenLabs videre udvikling, mener administrerende direktør for Energifonden Skive, Steen Harding Hintze.

"Christopher Sørensen har global erfaring og et internationalt netværk, som han kan bringe i spil i GreenLab Skive. Vi er glade for at kunne sige velkommen til Christopher og glæder os til samarbejdet," fortæller Steen Hintze i pressemeddelelsen.

Christopher Sørensen selv peger på de internationale udviklingsmuligheder ved GreenLabs Skives visioner, som en vigtig del af projektlederarbejdet.

"Jeg ser GreenLab Skive, som en potentiel global frontløber, der kommer til at tiltrække nye virksomheder og nye kompetencer. Jeg ser frem til at arbejde med at gøre visionen for GreenLab Skive som centrum for vedvarende energi til virkelighed," fortæller Christopher Sørensen i pressemeddelelsen.

Selve visionen for GreenLab Skive er at skabe en erhvervspark, hvor virksomheder, der arbejder med bæredygtige energiformer, kan udvikle energiteknologier i fællesskab.

Erhvervsparken skal centreres om opbyggelsen af et energianlæg, som skal omdanne vindenergi til gas, som herefter kan lagres på gasnettet.

Projektet skal derudover tiltrække danske og internationale virksomheder til Skive Kommune og er skabt i samarbejde mellem Skive Kommune, Energifonden Skive og en række andre virksomheder som PlanEnergi, Quantafuel og HMN Naturgas.

Skive får grøn energipark til en milliard

Omstridt vindmølleveto er skrevet ind igen i lovforslag

(Denne artikel er lavet som et mediepartnerskab med Watch Medier og studerende fra journalistuddannelsen på RUC)

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere