EnergiWatch

Grundfos sælger mere end nogensinde

Den danske pumpegigant har haft et rekordsalg i 2017.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

(Opdateret)

Efter et år hvor salget stod mere eller mindre bomstille, er kommet gang i det igen hos Grundfos.

Det skriver Børsen.

Den danske pumpegigant har i dag præsenteret sit årsregnskab på et møde i Bjerringbro, og her kunne topchefen Mads Nipper berette om et stigende salg.

Faktisk det bedste salg nogensinde. For i 2017 ramte omsætningen 25,6 mia. kr. mod 24,677 mia. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, lander på 2,3 mia. kr., skrive avisen. Det er en lille fremgang i forhold til 2016, hvor man hentede 2,23 mia. kr. på samme post.

På bundlinjen er overskuddet vokset til 1,8 mia. kr. mod 1,67 mia. kr. i 2016.

"Det er en lille smule over det, vi havde målsat os. Vi er godt på vej til at levere 10 pct. i afkast i 2020, som vi har sat os for," lyder det fra Mads Nipper ifølge Børsen.

Topchefen kunne også glæde sig over en vækst i Kina på 20 pct., mens Storbritannien voksede med 6 pct. Mediet skriver dog, at Grundfos måtte se salget i Tyskland gå tilbage.

Mr. Grundfos siger farvel til sit livsværk oven på svær sygdom: "Jeg har en masse samtaler med Vor Herre"

Niels Due Jensen trækker sig som formand

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs