EnergiWatch

Grundfos sælger mere end nogensinde

Den danske pumpegigant har haft et rekordsalg i 2017.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

(Opdateret)

Efter et år hvor salget stod mere eller mindre bomstille, er kommet gang i det igen hos Grundfos.

Det skriver Børsen.

Den danske pumpegigant har i dag præsenteret sit årsregnskab på et møde i Bjerringbro, og her kunne topchefen Mads Nipper berette om et stigende salg.

Faktisk det bedste salg nogensinde. For i 2017 ramte omsætningen 25,6 mia. kr. mod 24,677 mia. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, lander på 2,3 mia. kr., skrive avisen. Det er en lille fremgang i forhold til 2016, hvor man hentede 2,23 mia. kr. på samme post.

På bundlinjen er overskuddet vokset til 1,8 mia. kr. mod 1,67 mia. kr. i 2016.

"Det er en lille smule over det, vi havde målsat os. Vi er godt på vej til at levere 10 pct. i afkast i 2020, som vi har sat os for," lyder det fra Mads Nipper ifølge Børsen.

Topchefen kunne også glæde sig over en vækst i Kina på 20 pct., mens Storbritannien voksede med 6 pct. Mediet skriver dog, at Grundfos måtte se salget i Tyskland gå tilbage.

Mr. Grundfos siger farvel til sit livsværk oven på svær sygdom: "Jeg har en masse samtaler med Vor Herre"

Niels Due Jensen trækker sig som formand

 

Forsiden lige nu

Svært 2017 kostede 835 stillinger hos DNV GL

Verdens største klasseselskab for shipping DNV GL havde endnu et svært år i 2017. Det kommende år bliver også hårdt for den maritime forretning, og trimningen af selskabet er sandsynligvis ikke ovre, vurderer CFO Thomas Vogth-Eriksen over for ShippingWatch.

Vattenfall frygter ikke risikoen ved støttefri havvind

Elkøbsaftaler skal afdække risikoen på verdens første støttefri havmølleparker. Men selv uden - og uden en ny møllegeneration - er det hollandske projekt en solid business case, fastslår svenskerne. Muligvis vil de endda sætte parkerne i drift et år før tid.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere