EnergiWatch

Kingspan skuffer på bundlinjen

Det irske cleantechselskab leverer som forventet på toplinjen, uden at det dog helt isolerer bundlinjen som ventet.

Foto: Kingspan

Den irske producent af byggematerialer Kingspan, der konkurrerer med blandt andet danske Rockwool, kom ud af 2017 med en ringere indtjening end ventet, mens omsætningen til gengæld ramte plet.

Sidste år nåede Kingspan en omsætning på 3,37 mia. euro, og det var præcis, hvad analytikerne havde regnet med ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Bundlinjen for 2017 skuffede omvendt, da driftsresultatet før renter, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 441,7 mio. euro. Analytikerne havde nemlig forventet et driftsoverskud på 447,9 mio. euro.

Det laveste estimat, som Bloomberg News har indsamlet, lyder på 445,0 mio. euro.

I regnskabet melder Kingspan også om en relativt sløv start på 2018, men selskabet forventer, at det vil forbedres igennem årets første kvartal.

I Storbritannien, hvor Rockwool også har mange aktiviteter, har byggematerialeproducenten oplevet et stærkt fald i antallet af ordrer, og lige det marked ventes ikke at vise bedre takter foreløbigt.

I et interview med Bloomberg News fortæller selskabets administrerende direktør, Gene Murtagh, at tilbagegangen i Storbritannien hænger sammen med usikkerhed omkring brexit.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs