EnergiWatch

Nissan-chef: El-biler vil være det dyrere alternativ indtil 2025

Der er endnu en del år til, at elbilerne er lige så billige som de benzin- og dieselforbrugende fætre og kusiner, mener Nissan.

Elektriske biler vil være dyrere end benzin- og dieselbiler frem mod 2025, spår Daniele Schillaci, direktør i Nissan. Bilproducenten har indgået et globalt partnerskab med Renault og Misubishi, der til sammen sælger flest el-biler i verden. Siden trekløveret lancerede bilen Leaf i 2010 har over 500.000 eksemplarer kørt på landevejene.

Det skriver Financial Times.

I 2022 vil de tre bilproducenter lancere 12 nye el-biler. Rivalen Volkswagen vil sælge 3 mio. el- eller hybridbiler om året frem mod 2025 og Ford vil investere 11 mia. dollar i den grønnere teknologi.

Minister modsiger fremskrivning: Elbilerne kommer langt hurtigere, end vi tror

På trods af selskabernes store interesse for el-biler ligger salget af el-biler i den lave ende. Det anslås at el-biler udgør 1 pct. af det globale bilsalg.

En af grundene til dette er prisen på bilerne, der generelt er højere end benzinbiler. Den store pengesluger er de dyre batterier.

"Vi ser at batteriernes levetid og pris forbedres over tid. Jeg forventer på sigt, at se en teknologisk revolution i udviklingen af batterier," siger Daniele Schillaci til avisen.

Prisen på el-bilen Leaf starter på 22,000 pund. Til sammenligning koster Nissans benzinbil Micra 12,000 pund.

2018 bliver det første store år for elbiler – mange nye elbiler er lige om hjørnet

Toyota og Mazda går sammen om ny teknologi til elbiler

Elbiler overvinder sort start og slår fossile biler på den lange bane

Prisforvirring har lagt salget af elbiler dødt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere