EnergiWatch

Solar sælger fra i Østrig og Belgien og taber 47 mio. kr.

Sourcingvirksomheden Solar har valgt at sælge en del af sine aktiviteter til den franske Sonepar-koncern.

Foto: Solar

Solar sælger sine belgiske og østrigske forretningsaktiviteter til den franske Sonepar-koncern, oplyser Solar i en fondsbørsmeddelelse.

Sonepar køber alle aktier i GFI i Østrig. Samtidig er der indgået en aftale med om salg af aktiverne i Claessen ELGB i Belgien. Herefter vil der ikke være aktiviteter i selskabet.

I 2017 gav selskaberne samlet et underskud på 35 mio. kr.

I meddelelsen skriver Solar, at et frasalg er den bedste løsning for kunderne, medarbejderne og for selskabet selv.

"Vores østrigske og belgiske forretninger har været underskudsgivende i de senere år, og vi finder det ikke realistisk, at vi vil opnå et overskud i nær fremtid, som modsvarer den investerede kapital. Derfor tror vi på, at de to forretninger er bedre tjent med en anden ejer med en stærkere lokal tilstedeværelse," siger administrerende direktør i Solar, Jens Andersen.

Frasalgene vil betyde et tab på 47 mio. kr., men dog frigive 70 mio. kr. for Solar. Gennemførelsen af handlen er underlagt almindelige betingelser, herunder godkendelse af relevante myndigheder, skriver Solar.

Den endelige handel forventes at være gennemført i sidste del af andet kvartal 2018.

Solar nedskriver for trecifret millionbeløb og nedjusterer

Solar skifter direktør 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs