EnergiWatch

Danske topvirksomheder revser S og DF's lønpolitik

Blandt andre danske Grundfos mener, at stramninger af vilkårene for udlændinge, som vil arbejde i Danmark, skader innovationen herhjemme.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

Flere danske topvirksomheder kritiserer, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har gjort det sværere at hente kvalificeret medarbejdere til landet.

"Vi har en helt konkret situation, hvor vi opgav at hente en højspecialiseret læge hertil, som skulle indgå i et forskningsprojekt. Risikoen er, at vi ikke kan komme op med den samme innovation og nye produkter, som hvis vi kunne have fået hjælp fra den her dygtige læge," siger Lars Green, koncerndirektør for business services i Novo Nordisk, til Børsen.

I 2016 og 2017 gik DF og S sammen om stramninger af beløbsordningen, så udlændinge i dag skal have et job med en løn på 418.000 kr. årligt. Derudover skærpede de to partier også reglerne, så lønudbetalingen skal ske til en dansk bankkonto samt en række andre krav for ansættelse af international arbejdskraft.

Udlændinge- og integrationsministeriet har spurgt 2484 virksomheder om deres syn på de nye, skærpede krav i beløbsordningen. 51 pct. af virksomhederne vurderer, at der er for meget administrativt arbejde i forbindelse med arbejdskraft fra tredjelande. Analysen viser videre, at 22 pct. af virksomhederne mener, at det vil ramme ordreindgangen.

Grundfos bakker kritikken op.

"Reglerne er en forhindring for os i forhold til at kunne bruge dygtige medarbejdere bedst muligt. De her regler skader vores forretning og hæmmer vores forsknings- og udviklingsarbejde i Danmark, siger Kim Nøhrn Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos," til Børsen.

Grundfos får gennembrud i Ghana

Vestas-aktien knockoutet ved børsstart

Aarsleff vinder havnekontrakt til 500 mio kr i Hanstholm

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs