EnergiWatch

Tesla kan ende med at overgå leveringsprognose

Tesla kommer sandsynligvis til at levere mere end de forventede 27.000 elbiler for fjerde kvartal. Det vurderer en analytiker over for Dagens Industri.

Foto: Tesla

Tesla kommer med stor sandsynlighed til at leve op til eller endda overgå prognosen om at levere 27.000 enheder af elbilerne Model S og Model X i fjerde kvartal.

Sådan lyder det fra Trip Chowdhry, analytiker hos Global Equities Research, efter at han blandt andet har besøgt fabrikken, som fremstiller Teslas elbiler. Det skriver svenske Dagens Industri.

Hvad angår Teslas Model 3, som er et af de nyere skud på stammen af elbiler, har flere analytikere på det seneste spekuleret i, om teknologikoncernen ville kunne risikere at løbe ind i produktionsvanskeligheder og levere et skuffende lavt antal enheder til markedet i fjerde kvartal.

Men ifølge Trip Chowdhry ser produktionen af Teslas Model 3 ud til at stige fornuftigt. Oveni peger han i sin analyse på, at der endda står 500 Tesla-biler færdigproduceret og klar til levering på fabrikken i amerikanske Fremont i Californien.

For nylig sænkede mæglervirksomheden Keybanc sit skøn for Model 3-leverancer til omkring 5000 enheder fra 15.000 enheder i fjerde kvartal.

I fredagens indledende handel daler Tesla-aktien 0,4 pct. til 314,09 dollar. I løbet af 2017 er aktien til gengæld steget mere end 47 pct.

 

/ritzau/FINANS

Tesla modtager kæmpeordre på el-lastbiler fra transportfirma 

Sverige klar til produktion af elbil i 2018

Ford flytter produktionen af elbiler til Mexico 

Tesla får kæmpe ordre fra bryggerigigant 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs