EnergiWatch

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Foto: Henning Larsen Architects/PR

Et nyt kontorfællesskab med fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger er åbnet i Nordhavnen i København. Projektet får navnet EnergyLab Nordhavn, og vil blandt andet rumme et showroom, der præsenterer de løsninger, virksomhederne udvikler i det levende storbylaboratorium. Det skriver parterne bag projektet, der åbner i dag.

Virksomhederne i det nye EnergyLab Nordhavn får udover adgang til et stort netværk af førende danske energi- og teknologi virksomheder også international eksponering og ikke mindst udsigt til de nye byggerier i Århusgadekvarteret, hvor de fleste af projektets demonstrationer rent fysisk finder sted.

Projektet, der er støttet af EUDP, har været i gang i to et halvt år, og har samlet nogle af Danmarks absolut førende offentlige og private aktører inden for bæredygtig energi og bymiljøer.

"EnergyLab Nordhavn er et banebrydende eksempel på, hvordan forskere, virksomheder og myndigheder kan arbejde sammen om at udvikle de løsninger, der skal sikre en effektiv og bæredygtig omstilling af energisystemet i fremtiden. Med etableringen af EnergyHub har vi en unik mulighed for at konvertere højt kvalificeret forskning og innovation fra DTU til forretning og vækst i både start-ups og etablerede virksomheder, der får til huse i EnergyHub midt i Nordhavn. Det er helt i tråd med DTU’s mission om at være til gavn for samfundet,” udtaler rektor på DTU, Anders Bjarklev i en pressemeddelelse.

Nordhavns-batteri viser vej til nye forretninger for energisektoren

Danmark får sit første bybatteri

Forsiden lige nu

Danmark giver garanti til to svenske vindmølleparker

Den danske stat har gennem EKF Danmarks Eksportkredit garanteret finansieringen af to nye vindmølleparker i Sverige i op til 18 år. Det er Siemens Gamesa, der skal levere møllerne til projekter, hvor Norsk Hydro Energi vil være aftager.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere