EnergiWatch

Nyt brintprojekt er "nøglen til et bæredygtigt energisystem"

Et nyt projekt skal mindske energitabet ved at omdanne vedvarende energi til brint. Projektet er støttet af Innovationsfonden med 23 mio. kr.

Foto: Jens Dresling, Polfoto

Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i et nyt projekt, der har til opgave at effektivisere processen, hvor energi bliver omdannet til brint.

I dag taber man nemlig et sted mellem 15-30 pct. af energien i processen, men i projektet EEEHy vil DTU Energi og Aarhus BSS teste nye materialer, mere effektive teknologier og ikke mindst nyudviklede elektrolyseceller. Her er målet at mindske energitabet. Faktisk går man efter at kunne udnytte 99 pct. af energien, samt øge produktionen af brint med helt op til 400 procent i forhold til eksisterende kommercielle alkaliske elektrolyse teknologi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs