EnergiWatch

Ford flytter produktionen af elbiler til Mexico

Den amerikanske bilproducent har valgt at rykke sin produktion af elbiler til Mexico.

Selvom USA's præsident, Donald Trump, har truet med at ændre den nordamerikanske handelsaftale, Nafta, vil bilproducenten Ford alligevel rykke produktionen af elbiler til Mexico fra Michigan.

Det skriver The New York Times.

For næsten et år siden droppede Ford en investering på 1,6 mia. dollar i en ny fabrik i Mexico, efter at Donald Trump vandt præsidentvalget i USA.

Beslutningen om at droppe planerne i Mexico til fordel for Michigan blev taget af Fords daværende topchef, Mark Fields. I maj blev han udskiftet med Jim Hackett, der har lagt en anden kurs for selskabet.

Hvis det står til Donald Trump, skal frihandelsaftalen med Canada og Mexico ændres, hvilket vil medføre øgede omkostninger for flere store spillere i bilindustrien, der i flere år har draget fordel af den billigere arbejdskraft i Mexico.

Bekymringerne fik Ford, General Motors og Fiat Chrysler til at mødes med USA's vicepræsident, Mike Pence, i slutningen af november, hvor Nafta angiveligt blev diskuteret.

Ford vil stadig beholde sine produktionsfaciliteter i Michigan, hvor der skal laves selvkørende biler.

Storinvestor om Tesla: »Man kan godt købe deres biler, men køb ikke deres aktier«

 

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs