EnergiWatch

JIVE-millioner totalt spildt

En ny rapport viser, at Slagelse Kommune har spildt millioner på brintbusprojektet JIVE.

Foto: Jens Dresling, Polfoto

Millioner og masser af arbejdstimer er totalt spildt i brintbusprojektet JIVE.

Det skriver Sjællandske.

Det er situationen for skatteyderne i Slagelse Kommune.

I november 2015 blev der indgået en aftale med det i dag konkursramte konsulentvirksomhed EUE ApS, hvoraf fremgik, at konsulentvirksomheden på vegne af Slagelse Kommune skulle ansøge EU om at komme med i brintbusprojektet JIVE. Af aftalen fremgik, at Slagelse Kommune skulle være partner i projektet. Det skete aldrig.

I en rapport fra det statsautoriserede revisionsselskab Deloitte afsløres, at Slagelse ikke var i nærheden af at blive partner, ligesom kommunen heller ikke har fået den nødvendige viden og dokumentation om JIVE-sagen fra EUE ApS.

I bedste fald kunne det måske have fået kommunen til at reagere på, at konsulentvirksomheden ikke overholdt den indgåede aftale. Revisorerne konkluderer, at Slagelse Kommune derfor ingen forpligtigelser har i JIVE-sagen, men heller ingen krav på godtgørelse for det arbejde, som de har betalt EUE ApS for at udføre.

Et arbejde som EUE ApS har givet videre til Herning Kommune. At gøre krav gældende mod EUE ApS vurderes grundet konkursen ikke at være muligt.

Økonomiudvalget drøfter rapporten på mandag, hvorefter det vil stå klart, om de nye afsløringer skal have nogle konsekvenser.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Sjællandske ****

Brintbusserne ryger til en anden kommune end Slagelse

Borgmester: Brintbusser kan ikke flyttes til ny kommune

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs