EnergiWatch

Grundfos får gennembrud i Ghana

Grundfos har fået åbnet op for markedet i Ghana, hvilket allerede har kastet aftaler af sig for potentielt set en mia. kr.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

Efter et succesfuldt statsbesøg i Ghana er Grundfoss tæt på at have slået på markeder, der kan kaste mange millioner af sig.

Det skriver Børsen.

"Vi har underskrevet en hensigtserklæring med en privat virksomhed med stærkt fokus på social og økonomisk udvikling. Den omfatter som udgangspunkt et projekt i størrelsen 100 mio. dollar, der betyder rent drikkevand til 600.000 fattige i Ghana. Desuden har vi også underskrevet en Memorandum of Understanding, en hensigtserklæring, med de offentlige myndigheder, der potentielt kan give os et salg på 50 mio. dollar over de kommende tre-fem år samt indtægter for efterfølgende service," siger Kim Jensen, der er pumpevirksomhedens regionale direktør for Europa, Mellemøsten og Afrika, til avisen.

Ifølge direktøren står Grundfos med gode kort på hånden i forhold til for alvor at slå døren ind på det afrikanske marked. For virksomheden har en unik løsning, hvor pumper, vedvarende energi og fintech bliver involveret.

For det kræver en betalingsløsning at sælge rent vand i Afrika, fortæller Kim Jensen. I dette tilfælde sætter forbrugerne penge ind på et betalingskort, som de så kan bruge ved en soldrevet vandpumpe.

Vandaftale skal skabe dansk eksporteventyr i Californien

Nipper åbner for milliardkøb af store Grundfos-rivaler

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs