EnergiWatch

Cleantech

Velux fortsætter opkøbsjagten

Blot en uge efter Velux' hidtil største opkøb er den danske ovenlysproducent igen på indkøbstur. Denne gang tilbagekøber selskabet en mindre, dansk ovenlysproducent.

Hamborg sender Vattenfall ud i kulden

Trods Vattenfalls forsøg på at afværge et frasalg med argumentet om, at prisen var flere milliarder for høj, får energiselskabet ikke lov at beholde Hamborgs fjernvarme.

MIT udvikler kulstof-spisende byggemateriale

Et gennembrud i forskningsverdenen kan betyde, at huse og bygninger lige som planter vil optage kulstof for at reparere sig selv. Forskerne bag det nye materiale kalder opdagelsen "et helt nyt koncept inden for materialevidenskaben."

Store banker arbejder klimahensyn ind i lånekrav til shipping

Bankerne er nu parate til at stille klimakrav til de maritime kunder. Flere af verdens førende shippingbanker arbejder på et sæt retningslinjer under navnet "Poseidon Principles", der skal presse sektoren til at tænke grønt. Det erfarer ShippingWatch.

Energiselskaber tæppebombes med nye love og regler

Mængden af nye love og regler fra Energiministeriet er ifølge tænketanken Cepos steget med 470 procent gennem en årrække. "Nedslående og deprimerende," siger direktør Kim Mortensen i Dansk Fjernvarme.

Regeringen kritiseres for 80 pct. af klimaplan

"Kreativ bogføring" og "skrivebordsøvelse" lyder kritikken af regeringens klimaudspil, hvor fire femtedele af vejen mod at opfyldele Danmarks klimamål i 2030 skyldes eksisterende tiltag.

Regeringen vil nedsætte transportkommission

En ny kommission skal som en del af regeringens klimaudspil finde ud af, hvordan transportsektoren bliver grønnere. Gruppen skal også komme med forslag til, hvordan staten kan hente indtægter, man står til at miste som konsekvens af tabte afgifter på området.

Viking Link giver næsten ingen CO2-reduktion

Det kontroversielle elkabel mellem Danmark og Storbritannien kommer først til at give en reduktion i udledningen af drivhusgasser i 2030. Selv da står effekten til at blive minimal.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere