EnergiWatch

Cleantech

I 2050 vil halvdelen af verdens energi være vind og sol

Ifølge ny rapport vil olie være en saga blot i 2050, mens vind og sol-energi vil bidrage til omkring halvdelen af verdens energi. 70 pct. af investeringer i energisektoren i løbet af de næste 30 vil ifølge Bloomberg gå til vind- og solindustrien. Kina og Indien vil være de største markeder for disse investeringer.

Nel klar med foreløbig hypotese om eksplosion

Brintselskabet Nel Hydrogen har fået assistance til at lave de første undersøgelser af, hvad der var skyld i sidste uges eksplosion lidt udenfor Oslo. Nels teknologi var ikke en hovedårsag, lyder en af konklusionerne fra selskabet selv.

Flere taxaselskaber investerer i elbiler

Mens store etablerede taxaselskaber som Dantaxi de kommende måneder sender over 100 elbiler på gaden, så popper nye taxaselskaber op, der udelukkende vil køre klimavenligt.

Novozymes har undervurderet omskiftelig bioenergi-branche

Der har været store udsving i væksten for Novozymes afdeling for bioenergi, hvorfor finansdirektør Prisca Havranek-Kosicek ikke vil sætte tal på, hvor stor en del af firmaets nye strategi om en årlig organisk vækst på 5 procent frem mod 2022, der skal bæres af bioethanol. Novozymes ser dog med spænding på situationen i Kina, hvor et nyt iblandingskrav træder i kraft i løbet af 2020.

Ny strategi: Novozymes vil vokse mere

I de kommende år vil Novozymes præstere en organisk salgsvækst på 5 pct. om året. Koncernen vil bruge op mod 300 mio. kr. på investeringer i gode forretningsmuligheder.

SF vil have bindende klimamål for byggeri

Hvis Danmark skal leve op til Paris-aftalen, bør der fokuseres mere på energieffektivisering. Det mener SF, der på valgkampens næstsidste dag stiller forslag om bindende mål på 30 pct. for 2030.

Her er ny energilobbys otte anbefalinger til kommende regering

Den nye grønne alliance mellem landets største virksomheder, organisationer og NGO'ere, har fremlagt sine otte anbefalinger til regeringen efter folketingsvalget den 5. juni. Anbefalingerne sigter mod at sætte nye standarder for energieffektivisering med et nationalt og bindende mål.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere