EnergiWatch

Export jp epn

Vestas udvider modulær platform med ny mølle

Mølleproducenten tager et afbræk fra kapacitetskapløb med ny maskine til næste fase af det amerikanske marked, der er mindre end den seneste bestseller - og sågar fås i en optimeret version med endnu lavere kapacitet.

Socialdemokratiet vil skærpe EU's klimamål

EU-landene skal arbejde for at være mere energieffektive, end der lægges op i dag. Sådan lyder et nyt forslag fra Socialdemokratiets Jeppe Kofod og interesseorganisationen Synergi frem mod Europa-Parlamentsvalget.

RWE overvejer olievejen ind i USA's havvind

Tysklands største energiselskab øger den økonomiske muskelmasse forud for grøn kæmpehandel, men vil ikke gå ind i amerikansk havvind alene. Partnerskab med et olieselskab kan være løsningen, siger direktør.

CIP henter 4,6 milliarder i ny fond

Det danske selskab Copenhagen Infrastructure Partners har lukket første runde i sin nye fond, der skal investere i vedvarende energi i Asien og Latinamerika.

Clever klar til investeringer efter stor pengeindsprøjtning

Ladeoperatøren Clever har trukket sig fra Sverige, men følger fortsat de nordiske markeder tæt. I første omgang har direktøren dog store forventninger om en snarlig roamingaftale og sit partnerskab med Eon, der kræver "en større trecifret investering."

Vestas stiler efter russisk projektudvikling

De russiske planer om vindudbygning har vist sig solide, fastslår topchef om markedet, hvor Vestas har ambitioner om at udbygge sin nuværende ramme på knap to gigawatt med projekter medudviklet af sit nye selskab.

Efter storfusion og frasalg: Elselskaber går solo

Den planlagte storfusion Norlys og Verdos overraskende salg af sit elnet får ikke mellemstore jyske energiselskaber i nabolaget til at ryste på hånden. Især ét selskab efterlyser bedre argumenter om størrelse og effektivitet, når det gælder kundernes elpris.

Energinet forstår bekymringer over Baltic Pipe

Der er fuldt forståeligt, at der gøres indsigelser imod gasrørledningen, lyder det fra den danske projektleder, Søren Juul Larsen. Anden høringsfase har ikke rykket ved hans tro på projektet, men han vil nu sikre sig, at det ikke får for store konsekvenser for naturen. 

Dansk-norske Nel taber over 50 millioner

Det nordiske brintselskab Nel har godt gang i salget og er tilfreds med de hidtidige ordrer for 2019. Men selskabet kommer ud med røde tal på bundlinjen i første kvartal.

Siemens Gamesa afviser øget prispres

Trods fald til de laveste møllepriser nogensinde fastholder mølleproducenten optimismen. Prisfald på op mod 5 pct. årligt er klart stabilisering for os, fastslår økonomidirektør.

Britisk klimaråd foreslår 75 GW havvind i 2050

Den britiske regerings klimaforandringskomité anbefaler politikerne at sætte et mål om nuludledning i 2050 og føre politik derefter. Den nuværende politik peger end ikke i retning af efterlevelse af aktuelle mål, fastslås det.

Nu er regningen for kuldsejlet geotermiprojekt gjort op

Afgørelse fra Forsyningstilsynet sender langt størstedelen af regningen fra skandaliseret projekt til fjernvarmeforbrugerne. Vigtig at være risikoen bevidst i store investeringer, siger tilsynets direktør Carsten Smidt.

GE erkender skuffende vindkvartal

Selv om nøglemarkedet USA gennemgår en historisk stor udbygning medførte blandt andet forsinkelser, at GE i første kvartal afsendte det næstlaveste antal møller i nyere tid. Vi mere end fordobler leveringerne i næste kvartal, lover topchef.

Ørsted låser sig fast i Taiwan

Efter at stået stejlest i kampen mod de lokale myndigheders lavere tariffer overhaler det danske energiselskab konkurrenterne indenom og erklærer sig klar til at begynde anlægsarbejdet på Chanhua-parken i maj.

Derfor fyrede Verdo topchefen

Det var ikke de dårlige sager i sig selv, der kostede Kim Frimer jobbet, siger bestyrelsesformand, der vil undersøge alternativer til tilsynets anvisning af tilbagebetaling af 235 mio. kr. til kunderne.

Siemens Gamesa-topchef: GE har noget at bevise

Om end opgraderingen af den nuværende havmølle til ti megawatt blot er få måneder gammel vil Siemens Gamesa have en ny og større platform klar til projekter i midten af næste årti, lyder det fra Markus Tacke.

2018 blev rekordår for europæisk vind

Der er aldrig blevet investeret i så mange vindmøller i Europa på et år, som der blev i det forgange. Vind udgjorde samtidig 60 pct. af alle investeringer inden for europæisk energiproduktion. Det viser en ny rapport fra brancheorganisationen Windeurope.

Vestas tager strategisk spring med opkøb

Med mulighed for fuld fremtidig overtagelse køber mølleproducenten sig ind i udvikler med 25 GW på bogen – hvoraf halvdelen er solprojekter. Det åbner op for nye vækstmuligheder, fastslår selskabet.

Sønderjysk vindprojekt genopstår med 6MW-møller

Efter to år i mølposen forsøges der igen at finde opbakning til en landmøllepark i Haved. Nu som et støttefrit projekt med færre men uset store møller samt større og bredere lokal spredning af overskuddet.

Radius og Cerius står for tre fjerdedele af sparekrav

Ørsteds elnetselskab Radius og Cerius, der indgår i Seas-Nve-koncernen, tegner sig for langt hovedparten af de besparelser i danske elnetselskaber, som Forsyningstilsynet har meldt ud. Se kravene for enkelte selskaber her.

Danmarks grønne omstilling tabte pusten i 2018

Stigning i kulforbrug og CO2-udledning skæmmer sidste års energistatistik, hvor andelen af vind og sol i energimikset faldt til kun godt 7 pct. Mens dette i høj grad kan forklares bort med et enkelt tal, er en anden stigning nok så alarmerende.

Aalborg kasserede A.P. Møllers geotermi-model

Ifølge bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning, Lasse Olsen, er der betydelig bedre økonomi for varmekunderne ved selv at eje og drive et geotermisk anlæg. Det er A.P. Møller Holding langt fra enig i.

1 - 25 af 1563

Seneste nyt

Se flere jobs